Certifikati

V podjetju Lumar smo v zadnjih letih pridobili številne mednarodne in domače certifikate ter priznanja, ki potrjujejo naša prizadevanja pri gradnji kakovostnih skoraj nič-energijskih objektov.

Smo eno redkih slovenskih in evropskih podjetij na področju montažne gradnje, ki se lahko ponaša s tolikimi priznanji in nagradami za arhitekturne zasnove objektov, tehnologijo gradnje in odličnost v poslovanju.


Certifikat Passivhaus inštituta v Darmstatu

Na Passivhaus inštitutu v Darmstadtu smo v podjetju Lumar IG pridobili pet certifikatov. S prvima certifikatoma smo certificirali našo tehnologijo gradnje s konstrukcijskim sistemom Lumar PASIV EKO in Lumar PASIV ENERGY. Certifikat potrjuje, da konstrukcijski elementi in izvedbeni detajli izpolnjujejo zahteve za gradnjo pasivnih hiš. Oglejte si spletno stran inštituta.

Pridobili pa smo še tri certifikate Passivhaus inštituta. Leta 2010 smo certificirali prvo postavljeno pasivno hišo Primus-D 137d za Mitjo Petkovška. Leta 2016 smo za hišo Primus-D 137d prejeli še certifikat Passivhaus inštituta po katerem se hiša uvršča v razred Plus. Leta 2013 pa smo kot prvi slovenski proizvajalec certifirali še pasivni hišo v Avstriji.

Za dokaz zahtevanih karakteristik je potrebno izdelat izračun s programom PHPP 2007 ter zagotoviti zahtevano zrakotesnost objekta.


Znak CE

Na osnovi pridobljenega Evropskega tehničnega soglasja (ETA-11/0044) lahko v podjetju Lumar naše proizvode označujemo s CE znakom. CE znak potrjuje, da je proizvod skladen z evropskimi standardi s področja mehanske odpornosti in stabilnosti, požarne varnosti, trajnosti in varnosti za uporabo.

Osnovni podatki o evropskem tehničnem soglasju.


Znak ÜA

Znak ÜA predstavlja avstrijski znak kakovosti. Pridobljena znak je potrditev, da vsi vgrajeni materiali ustrezajo evropskim normam sočasno pa preverja tudi kakovost izdelave posameznih konstrukcijskih elementov.

Več o ÜA certifikatu.


Znak kakovosti RAL

Znak kakovosti RAL je certifikat nemškega združenja proizvajalcev montažnih hiš in predstavlja pomemben znak kakovosti na nemškem trgu. Na osnovi rednih kontrol se preverja kakovost in ustreznost vgrajenih materialov ter potek proizvodnje. Več o znaku RAL.


Bonitetna ocena AAA

V današnjem času je pri gradnji hiše še posebej pomembno izbrati zanesljivega partnerja. Partnerja, ki redno plačuje svoje obveznosti do dobaviteljev, podizvajalcev in svojih zaposlenih, obenem pa vlaga v razvoj. Samo na ta način je možno zagotavljati visoko stopnjo kakovosti, ki smo ji v Lumarju zavezani. Naša finančna stabilnost je zagotovilo za dolgoročno zagotavljanje garancije vaše hiše in izpeljavo zastavljenih projektov v dogovorjenih rokih.

Spadamo med 1,6 % podjetij v Sloveniji, ki se lahko pohvali z oceno zlate bonitetne odličnosti. Zlato bonitetno odličnost nosijo izključno podjetja, ki imajo najvišjo bonitetno oceno odličnosti AAA kar tri leta zaporedoma.


Best Buy Award

V neodvisni raziskavi Best Buy Award smo dvakrat zapored prejeli prestižno odličje Best Buy Award Št. 1 - najboljše razmerje med ceno in kakovostjo – kategorija: montažne hiše. Neodvisno raziskavo Best Buy Award, ki je bila leta 2013 in 2015 narejena med 1.200 anketiranci iz gradbenega sektorja v Sloveniji, je opravila švicarska hiša ICERTIAS - International Certification Association (www.icertias.com) s sedežem v Zürichu.


QUDAL – Quality meDAL

Odličje »QUDAL – Quality meDAL« smo dvakrat zapored prejeli v letih 2014 in 2016, ker ponujamo najboljšo kakovost montažnih hiš med vsemi ponudniki v Sloveniji.

Z nakupom Lumar hiše dobite cenovno ugoden paket z nizkimi stroški vzdrževanja in obratovanja, najvišje kakovosti in stopnje bivalnega ugodja.


Znak kakovosti Austria Gütezeichen

Kot edini slovenski proizvajalec montažnih hiš, ki je član avstrijskega združenja proizvajalcev montažnih hiš, smo prejeli nov znak kakovosti Austria Gütezeichen. Ta potrjuje preverjeno visoko kakovost Lumar hiš tako v fazi proizvodnje kot izvedbe hiš. Osnova za izdajo znaka kakovosti je namreč redno letno preverjanje s strani neodvisne institucije Holzforschung Austria, ki se ukvarja z raziskavami in razvojem na področju gradnje z lesom.


Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG)

Kot prvi slovenski proizvajalec montažnih objektov smo prejeli priznanje Znak kakovosti v graditeljstvi (ZKG). Okoljsko priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu smo pridobili za razvoj sistemskih rešitev za skoraj nič-energijske hiše lastne proizvodnje pod svojo blagovno znamko. Za doseganje meril visoko energijsko učinkovitih hiš so bili ključni razvojno raziskovalni projekti podjetja, katerih cilj je bil poiskati, razviti in implementirati sistemske rešitve, uporabne za vse naše hiše, tako za tipske oz. po “katalogu” kot tudi hiše po individualni zasnovi.

facebook
Youtube
twitter
LinkedIn
twitter
LinkedIn