TEHNOLOGIJA LUMAR

Pasivne in nizkoenergijske hiše so interdisciplinarno nacrtovani objekti, v katerih so združena arhitekturna in gradbena znanja ter tehnološki razvoj.

NOVA ZAŠČITA PRED HRUPOM

Na kakovost bivanja vpliva zraven enakomerne temperature obodnih površin, svežega zraka v prostoru tudi dobro dušenje zvoka pred hrupom, ki prihaja od zunaj in dušenje zvoka med prostori v hiši. Predvsem slednje je pri montažnih hišah težje zagotoviti.

Že dosedaj so zaradi dvojne obloge iz mavčnih plošč notranje stene Lumar spadale med najboljše na področju zvočne zaščite. Z najnovejšim konstrukcijskim sistemom notranjih sten Lumar SILENT smo dušenje hrupa še izboljšali in tako še dvignili kakovost bivanja v hišah Lumar.


Nazaj na vrh
LUMAR SILENT

Z novim načinom vgradnje izolacijskega materiala zapolnimo celotno notranjo steno in s tem preprečimo prenos zvoka skozi prazen prostor (reže). Za zvočno izolacijo se uporablja celuloza, ki izboljšuje zvočno izolativnost notranje stene za več kot 3 dB. Ob tem izjemno premišljeno izvedemo tudi vse ostale detajle gradnje in tako preprečujemo direkten prenos zvoka.


Nazaj na vrh
LUMAR SILENT TOP

Nadgradnja sistema Lumar SILENT je sistem Lumar SILENT Top pri katerem z izboljšano priključitvijo stropa na notranje stene preprečimo poslabšanje zvočne izolativnosti oziroma stranski prenos zvoka.
V sistemu Lumar SILENT TOP je tudi strešna konstrukcija izolirana s vpihano celulozo in drugimi izboljšavami, ki blažijo prenose zvoka. S tem sistemom v podjetju Lumar sledimo sloganu Živeti najbolje in kupcem ponujamo izdelek, ki z vgrajevanjem naravnih materialov v kontrukcije ter drugih tehnoloških rešitev, izboljša tako bivalno ugodje kot tudi bivalno klimo.


Nazaj na vrh
Presek stene Lumar silent


Nazaj na vrh

Svetovanje

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015