TEHNOLOGIJA LUMAR

Pasivne in nizkoenergijske hiše so interdisciplinarno nacrtovani objekti, v katerih so združena arhitekturna in gradbena znanja ter tehnološki razvoj.

PAKETNE ENERGETSKE REŠITVE

V Lumarju smo za vas pripravili paketno ponudbo, v katero so vključeni kakovostni sistemi ogrevanja in prezračevanja. Premišljeno sestavljena in cenovno optimirana paketna ponudba zajema tri energetske pakete.


width=96

PAKET ZEMLJA

V zemlji, ki obdaja vašo bodočo hišo je shranjena velika količina sončne toplote, ki jo lahko izkoristimo. Za vas smo pripravili paket zemlja, ki zajema odlično toplotno črpalko Vaillant geo THERM VWS/VWW 62/3, zmagovalko nemškega testa Stiftung Warentest. Odlikuje jo majhna poraba energije, dobro grelno število (do 5,2) in kompaktna izvedba, ki zavzame malo prostora. Za dosego dobrega izkoristka in majhne porabe energije, je v paket zemlja vključeno talno ogrevanje, namesto klasičnih grelnih teles. Zemeljski kolektor ni vključen v ceno in ga dimenzioniramo na osnovi kakovosti zemljine in velikosti hiše.

Paket zemlja vsebuje:

 • toplotno črpalko,
 • talno ogrevanje in
 • montažo sistema in zagon.

Paket


width=96

PAKET ZRAK

Vsi se zavedamo, da brez čistega in svežega zraka ni življenja. Zato vam v podjetju Lumar za vse naše hiše ponujamo kontroliran sistem prezračevanja z rekuperacijo, ki zagotavlja vedno svež in čist zrak v prostorih, obenem pa zagotavlja majhno porabo energije. Hladen zunanji zrak se skozi sistem filtrov, ki zadržujejo prah, pelod in trdne delce, predhodno očisti, zaradi česar je sistem primeren tudi za ljudmi z alergijami na cvetni prah. V hiše Lumar vgrajujemo vrhunske prezračevalne naprave priznanega proizvajalca Paul Novus z visokim izkoristkom vračanja toplote in tihim delovanjem.

Vgradnja prezračevalne naprave je pogoj za pridobitev nepovratnih sredstev/kredita Eko sklada RS*.

Prednosti paketa zrak:

 • prezračevalna enota z visokim izkoristkom in tihim delovanjem,
 • prezračevalne cevi niso položene v tlaku, kar olajša vzdrževanje sistema.

* Aktualno stanje razpisov in subvencij je potrebno preveriti na spletni stani Eko sklada RS.


Nazaj na vrh

width=96

PAKET SONCE

Sonce je neizčrpen in brezplačen vir energije, ki smo ga deležni skoraj vsak dan, vse leto, obenem pa z uporabo tega vira ne obremenjujemo okolja. Z vgradnjo sončnih kolektorjev, brezplačno energijo sonca koristimo za pripravo tople sanitarne vode ali kot podporo ogrevanju, s čimer bistveno zmanjšamo stroške. Posebej je potrebno poudariti, da paketna cena zajema izvedbo celotnega sistema na ključ, z montažo, vsemi povezavami in priključitvijo kotlovnici, ter bivalentnim solarnim vsebnikom. V primeru naročila hiše zunaj dokončan objekt pa je možna tudi samo dobava sončnih kolektorjev.

Kolektorji našega dobavitelja imajo oznako »Solar Keymark«, zaradi česar ste deležni višje subvencije s strani Eko sklada RS.*

Paket sonce vsebuje:

 • sončne kolektorje 6 m²,
 • bivalentni vsebnik 300 l,
 • solarno postajo,
 • raztezno posodo,
 • povezovalne cevi in
 • montažo sistema in zagon.

* Aktualno stanje razpisov in subvencij je potrebno preveriti na spletni stani Eko sklada RS.

Paket


Nazaj na vrh

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015