REFERENCE


Biro Urbanisti

BIRO URBANISTI

Biro URBANISTI, ustanovljen leta 2003, vodita ga dr. Mojca Furman Oman in mag. Gorazd Furman Oman. Prvenstveno se ukvarja s strokovnimi nalogami s področja prostorskega in urbanističnega načrtovanja ter z arhitekturnim projektiranjem zahtevnejših stavb. Na področju arhitekturnega projektiranja zasledujemo cilje po kvalitetnejši in trajnostni arhitekturi. Tako se pri vsakem novem projektu individualno posvetimo naročniku ter mu  ukrojimo hišo na njegov način bivanja.

O PROJEKTU

Hiša je sestavljena iz treh enot razporejenih v dve etaži. V pritličju sta dva enoti, ki sta med sabo povezani z vhodno avlo. V vzhodni se nahaja wellnes, v zahodni pa bivalni del. Nad njima pa se v etaži nahaja spalna enota, ki pa je ločena na dva dela – vzhodni del za starše, zahodni del za otroke, ločuje pa ju stopniščna avla, ki vodi v pritličje. Vse tri enote so si po velikosti podobne, vendar različnih oblik in različne razporejenosti. Njihova razporeditev in oblika pa je prilagojena dejanskim potrebam bodočih uporabnikov. Rdeča nit hiše je wellnes, ki se zunaj nadaljuje v pokrito parkirišče za dva avtomobila in manjšo uto. S svojo podolgovatostjo in leseno izvedbo še poudarja svojo funkcijo, hkrati pa s pritličnostjo poudarja človeško merilo. Razdeljen je na dva dela. Severni je bolj intimni s savno tušem, WC in ležalniki za počivat, hkrati sta tukaj prisotna še manjša klubska mizica in mini hladilnik z odlagalnimi površinami. Južni, ki se odpira na polja pa bolj morski, v njem sta plavalni protitočni bazen in masažni bazen. Ob stekleni steni, ob pogledu na sončni zahod pa so umeščene fitnes naprave. Na južni steni je nizko panoramsko okno s pogledom na savinjsko morje.

 

SODELOVANJE S PODJETJEM LUMAR

Pri kvalitetnejši arhitekturi je poleg zasnove ključna izvedba. Na tem področju se je podjetje Lumar izkazalo kot eden vodilnih in najbolj zanesljivih partnerjev v Evropi. Njegova glavna odlika je aktivno sodelovanje pri unikatnih rešitvah, ki zahtevajo precej časa in energije, na koncu pa se to odraža v zadovoljstvo tako naročnika kot projektanta in ne nazadnje podjetja Lumar.

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015