REFERENCE


SoNo arhitekti

SONO ARHITEKTI

SoNo arhitekti smo ponosni sodelavci podjetja Lumar IG d.o.o. Naše dosedanje sodelovanje je odlikoval posluh in spoštovanje do naših arhitekturnih zamisli. Sodelavci podjetja so k predstavljenim načrtom vedno pristopali strokovno in z velikim prizadevanjem predlagali rešitve za zahtevne tehnične probleme s katerimi se srečujemo.

Naše ideje in arhitekturno zasnovo so v izvedbeni fazi pogosto obogatili s tehnološkimi in energetskimi novostmi na področju trajnostne montažne gradnje. S svojim posluhom za moderno arhitekturo, ki odlikuje naš biro, izjemno profesionalnim odnosom in inovativnimi rešitvami postavljajo nove standarde na področju montažne gradnje v evropskem oziroma svetovnem merilu.

Arhitekturni biro SoNo Arhitekti vse od ustanovitve leta 2007 stremi k ustvarjanju trajnostne, kvalitetne arhitekture, ki nastaja kot preplet študije arhitekturne teorije, proučitve lokacij in individualnih želja naročnikov ter primerne umeščenosti stavb v okolje. Veliko pozornosti namenjamo doseganju energetske učinkovitosti stavb.

O projektu:

Naloga projektantske ekipe je bila, da kljub zahtevnim lokacijskimi pogojem, naredi sodobno in funkcionalo enodružinsko hišo. Konceptualno je bila hiša Remškar zastavljena kot spreminjajoči se volumen v prostoru, ki nudi okolici njeno drugačno doživljanje. Tlorisna zasnova je odprta. Bivalni del, ki ga omejujejo steklene površine, se oklepa zunanjega pokritega atrija in odpira proti gozdu, s čimer se  ohranja pretočno komunikacijo med notranjostjo in naravo. Otroški, spalni del je predviden v mansardi, medtem ko je soba za starše locirana v južnem delu pritličja. Klet je namenjena parkiranju in servisnemu delu tlorisne zasnove.

Drzno oblikovana fasada je v temnih barvnih odtenkih v kombinaciji z naravno teksturo macesnovega lesa.

HIŠE LUMAR TEGA ARHITEKTA
© Lumar IG d.o.o., 2006-2015