REFERENCE


LUMAR Lumar BlackLine Hiša RE

Lumar BlackLine Hiša RE

Individualna nizkorenergijska hiša
Enodružinska hiša

Stanovanjska površina: 151,80 m2
Leto izgradnje: 2011
Arhitekturna zasnova: Sono arhitekti

BESEDA ARHITEKTA

Naloga projektantske ekipe je bila, da kljub zahtevnim lokacijskimi pogojem, naredi sodobno in funkcionalno enodružinsko hišo. Konceptualno je bila hiša Remškar zastavljena kot spreminjajoči se volumen v prostoru, ki nudi okolici njeno drugačno doživljanje.

Tlorisna zasnova je odprta. Bivalni del, ki ga omejujejo steklene površine, se oklepa zunanjega pokritega atrija in odpira proti gozdu, s čimer se ohranja pretočna komunikacija med notranjostjo in naravo. Otroški, spalni del je predviden v mansardi, medtem ko je soba za starše locirana v južnem delu pritličja. Klet je namenjena parkiranju in servisnemu delu tlorisne zasnove. Drzno oblikovana fasada je v temnih barvnih odtenkih v kombinaciji z naravno teksturo macesnovega lesa.

O SODELOVANU S PODJETJEM LUMAR

Naše dosedanje sodelovanje s podjetjem Lumar je odlikoval posluh in spoštovanje do naših arhitekturnih zamisli. Sodelavci podjetja so k predstavljenim načrtom vedno pristopali strokovno in z velikim prizadevanjem predlagali rešitve za zahtevne tehnične probleme s katerimi se srečujemo. Naše ideje in arhitekturno zasnovo so v izvedbeni fazi pogosto obogatili s tehnološkimi in energetskimi novostmi na področju trajnostne montažne gradnje.

S svojim posluhom za moderno arhitekturo, ki odlikuje naš biro, izjemno profesionalnim odnosom in inovativnimi rešitvami postavljajo nove standarde na področju montažne gradnje v evropskem oziroma svetovnem merilu.

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015