NOVICE

Zeleni svinčnik za Aktivno hišo Lumar

Zeleni svinčnik za Aktivno hišo Lumar

Naša prva aktivna hiša za poskusno bivanje je prejela Zeleni svinčnik 2013, ki ga za trajnostno gradnjo podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS).

Žirija je ob izboru nagrade Zeleni svinčnik 2013 posebno pozornost namenila arhitektonskim parametrom objekta. Doslej so pasivni objekti veljali za anemične minimalistične objekte s praviloma ravno ali enokapno streho, estetske presežke pa so iskali v neobičajnih fasadnih obdelavah. Aktivna hiša Lumar se temu stereotipu upre; upošteva zahteve pasivne gradnje in reinterpretira dvokapnico, v katero podrejeno, vendar zelo premišljeno vključi vse tehnološke elemente. Oblikovno izvirna in tehnično premišljena je poševno vzbočena fasada na južni strani, ki daje svojevrsten oblikovni pečat, nekako zadržano eksluzivnost oziroma pravo mero glamurja. Projektant je posvetil veliko pozornosti študiju in nadvse uspešni izvedbi naravne osvetlitve, ki enako obvladuje tloris in prereze stavbe.

Hišo so arhitekturno zasnovali v arhitekturnem biroju KošorokGartner arhitekti.

Nagrada Zeleni svinčnik je že tretja nagrada, ki jo je podjetje prejelo za trajnostno gradnjo, energetsko učinkovitost in arhitekturo v kratkem času. Že septembra sta individualna hiša in tipska hiša Primus-E 137 prejeli zlato in srebrno priznanje za Energetsko učinkovit objekt 2013.

AKTUALNE NOVICE 


23.12.2016
Srečno 2017!
23.12.2015
Srečno 2016


25.12.2012
Zavedamo se...


© Lumar IG d.o.o., 2006-2015