NOVICE

Lumarjeve hiše energetsko učinkovite

Lumarjeve hiše energetsko učinkovite

Hiši Lumar prejeli zlato in srebrno priznanje za energetsko učinkovita objekta v Sloveniji 2013.

Na 46. Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) so bila ponovno podeljena priznanja za energetsko učinkovite objekte v Sloveniji 2013. V kategoriji novogradnja stanovanjskih hiš sta bili najboljši hiši Lumar. Zlato priznanje je prejela družina Šmon za individualno pasivno hišo. Hiša je zasnovana celovito, z dobro toplotno zaščito in ustreznim prezračevanjem. S primerno veliko sončno elektrarno je objekt energijsko pozitiven, saj bistveno več energije proizvede kot jo porabi. Srebrno priznanje je prejela družina Gradišar-Lavrič za tipsko pasivno hišo Primus-E 137. Hiša je zasnovana celovito, z dobro toplotno zaščito in ustreznim prezračevanjem. Pozitivno vpliva tudi uporaba visoko učinkovitih gospodinjskih aparatov in razsvetljave. Ravna streha omogoča postavitev primerno velike sončna elektrarna v ravnini strehe.


"Podeljeni priznanji za energetsko učinkovitost dokazujeta, da smo na področju pasivne in nizkoenergijske gradnje vodilno slovensko podjetje. Inovativno tehnologijo, izkušnje in znanje uspešno vgrajujemo v vse naše pasivne in nizkoenergijske objekte. Poseben poudarek dajemo kakovosti izvedbe, vgrajenim materialom priznanih proizvajalcev, tehnologiji, opremi in drugim detajlom. Zato lahko trdimo, da ni vsak kvadrat kot Lumarjev kvadrat," je dejal direktor Marko Lukić. 


Izbor za energetsko učinkovite objekte v Sloveniji poteka v okviru natečaja Dnevnikove priloge Moj dom, Eko sklada j.s. in Celjskega sejma.

AKTUALNE NOVICE 

23.12.2016
Srečno 2017!
23.12.2015
Srečno 201625.12.2012
Zavedamo se...

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015