NOVICE

Odprli eno izmed tehnološko najnaprednejših montažnih hiš v Evropi

Odprli eno izmed tehnološko najnaprednejših montažnih hiš v Evropi

Slavnostno smo odprli prvo aktivno hišo v Sloveniji. Hiša, ki je plod slovenskega znanja in razvoja, bo tudi prva aktivna hiša za poskusno bivanje pri nas.

Z Aktivno hišo Lumar v podjetju že danes predstavljajo njihov odgovor na energetske, okoljske in bivalne izzive prihodnosti. Z izjemnim toplotnim ovojem iz naravne izolacije, ki jo je možno reciklirati, vgrajenimi stekli, ki dajo približno 2.000 kWh sončne energije letno, popolnim izkoriščanjem obnovljivih virov, aktivnim prezračevanjem z avtomatskim odpiranjem oken in približno 4.000 kg zmanjšanjem vsebnosti izpustov CO2 ter ocenjeno 15% - 20% nižji ogljični odtis v primerjavi z zidano gradnjo, zaradi uporabe naravnih materialov, predstavljajo Lumarjevo vizijo montažne gradnje v prihodnje.

Z vgrajenimi 64 točkami za monitoring bo omogočala realno spremljanje dogajanja v hiši in konstrukciji (zrak, temperatura, vlaga, CO2). Ugotovitve bodo v podjetju uporabili za razvoj novih sistemov in energetsko varčnih rešitev.

Hišo, ki so jo zasnovali v arhitekturnem biroju KošorokGartner arhitekti, je slavnostno odprl predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor. Udeležil pa se je je tudi kitajski veleposlanik v Sloveniji Nj. Ekscelenca Zhang Xianyi.

Več o Aktivni hiši Lumar najdete tukaj.

AKTUALNE NOVICE 
23.12.2016
Srečno 2017!
23.12.2015
Srečno 2016


25.12.2012
Zavedamo se...

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015