NOVICE

Dan odprtih vrat Moje hiše prihodnosti

Dan odprtih vrat Moje hiše prihodnosti

V soboto 13. aprila 2013, med 10. in 16. uro, bomo v Dragočajni pri Medvodah na DNEVU ODPRTIH VRAT premierno predstavili prvo aktivno hišo za poskusno bivanje v Sloveniji.

V opremljeni hiši, ki jo odlikuje sodobno oblikovanje, največja možna uporabnost, vgrajene pametne inštalacije in bivalno ugodje, bomo predstavili tudi številne Pomladanske ugodnosti za izbrane najbolj iskane nizkoenergijske hiše in pasivne hiše Lumar. Naše vrhunske hiše so v času Pomladanskih ugodnosti na voljo po še bolj ugodnih cenah.

Aktivna hiša je vizija o gradnji objektov, ki nudijo uporabniku zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na okolje. Obravnava vidik bivalnega ugodja, vpliva na okolje in vidik rabe energije. Bivalno ugodje se izraža s kvaliteto naravne osvetlitve prostorov, svežim zrakom in akustičnim ugodjem. S skrbno izbranimi vgrajenimi materiali in z izkoriščanjem obnovljivih virov energije je zmanjšan vpliv stavbe na okolje. Solarna energija je eden od pomembnih virov, ki se ga izkorišča aktivno s sprejemniki sončne energije in fotovoltaiko ali pasivno s toplotnimi dobitki skozi okna. Stavbni ovoj je energijsko učinkovit, s premišljeno izbiro posameznih komponent, ki odgovarjajo zahtevam lokacije in bivalnim potrebam. Z uporabo inteligentnih inštalacij pa se optimira raba energije. 

Hiša je grajena s konstrukcijskim sistemom Lumar PASIV. Zaradi majhne porabe energije in velikega deleža uporabljene naravne izolacije, celuloza in lesna vlakna, je uvrščena v najvišji rang subvencije Eko sklada RS. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda.

POMLADANSKE UGODNOSTI & NOVOSTI

Seznanili vas bomo s POMLADANSKIMI UGODNOSTMI za naše izbrane najbolj iskane nizkoenergijske in pasivne hiše. Predstavili bomo tudi naše nove energetsko učinkovite hiše iz družin Primus, Solaris, Domus in Kubus ter povsem novo tehnologijo Lumar Silent, s katero zagotavljamo do vsaj 5 dB boljšo zvočno izolativnost. S strani predstavnika banke pa boste lahko pridobili tudi osnovne informacije o možnostih financiranja vaše bodoče hiše Lumar.

PREDSTAVITVE LUMARJEVIH STROKOVNJAKOV

Lumarjevi strokovnjaki vam bodo na hiši predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje pasivnih in nizkoenergijskih hiš Lumar ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo tudi strokovnjaki družbe Velux, ki bodo predstavili optimalen način vgradnje stavbnega pohištva za primerno količino dnevne svetlobe in večanje bivalnega ugodja, arhitekti družbe KošorokGartner pa bodo predstavili arhitekturni koncept zasnove hiše.

KAKO DO LOKACIJE

Iz avtoceste Ljubljana – Kranj zapeljemo na izvoz Vodice in peljemo levo proti Medvodam. Peljemo skozi kraj Valburga mimo šole in pri tabli za Smlednik zavijemo desno na makadam. Peljemo po makadamu mimo kapelice približno 500 metrov in na koncu zavijemo levo v novo naselje. Hiša je na tretjem desnem odcepu na desni strani. 

Veselimo se druženja z vami.

Vaš Lumar 

AKTUALNE NOVICE 
23.12.2016
Srečno 2017!
23.12.2015
Srečno 2016


25.12.2012
Zavedamo se...

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015