NOVICE

Pasivno je z nami aktivno

Pasivno je z nami aktivno

Visoko bivalno ugodje je bilo eno naših osnovnih vodil pri razvoju pasivne hiše Lumar.

Stalna vlaganja v razvoj in izboljšavo tehnoloških procesov, uporaba najboljših materialov in izkušnje iz postavljenih pasivnih hiš nam omogočajo, da vam danes za gradnjo pasivnih montažnih hiš ponudimo optimirane pasivne hiše, grajene s tehnologijo Lumar PASIV EKO ali Lumar PASIV ENERGY.

Zakaj PASIVNA  HIŠA?

Zato, ker se zavedamo, da je visoko bivalno ugodje ena najpomembnejših lastnosti vašega novega doma. Pasivna hiša, ker se zavedamo pomena energijske učinkovitosti in trajnostnega razvoja, saj imamo na voljo le eno zemljo. Zato, ker se zavedamo, da zaloge fosilnih goriv niso neskončne.

Zakaj Lumar PASIV?

Zato, ker smo se že pri izbiri materialov odločili, da vam ponudimo najboljše in zdravju prijazne naravne materiale. Leseno nosilno konstrukcijo smo zvočno in toplotno izolirali s celulozno izolacijo. Odlična toplotna zaščita ovoja (U<0,1 W/m2K), minimalne toplotne in prezračevalne izgube ter ustrezna zrakotesnost ovoja zagotavljajo, da je potreba po toploti za ogrevanje v pasivnih hišah manjša od 15 kWh/m2a (kar lahko enačimo s porabo 1,5 l kurilnega olja na m2 na leto). Odlična izolacija ovoja, detajli, izvedeni brez toplotnih mostov, in za pasivne hiše primerno stavbno pohištvo zagotavljajo višje notranje površinske temperature, kar pripomore k manjši asimetriji sevanja in posledično k višjemu bivalnemu ugodju v prostorih.

Zato, ker smo kot prvi slovenski proizvajalec našo tehnologijo za gradnjo pasivne hiše certificirali na Passivhaus inštitutu v Nemčiji, kjer so razvili koncept pasivne hiše. Certifikat dokazuje, da so naša konstrukcija Lumar Pasiv Eko kot tudi detajli resnično v skladu s standardi pasivne hiše. Pri istem inštitutu smo certificirali še konstrukcijski sistem Lumar Pasiv Energy. Na osnovi naših dosedanjih izkušenj iz gradnje, znanj s področja pasivnih hiš in naše certificirane tehnologije bomo poskrbeli, da bo vaša hiša resnično pasivna.

Zgradili smo več kot 60 pasivnih montažnih objektov, kar nas uvršča na prvo mesto med slovenskimi proizvajalci montažnih objektov. Zgradili smo 3 vrtce v pasivni tehnologiji v skupni velikosti 2.634 kvadratnih metrov.

Kaj pravijo naše stranke?

Družina Novak iz Divače: "Ko smo se odločali o gradnji pasivne hiše smo Lumar izbrali, ker je bil najbolj pripravljen prisluhniti našim željam in je bil tudi najbolj strokoven. Z bivanjem v pasivni hiši smo izjemno zadovoljni, saj imamo le 70 EUR stroškov za električno energijo (vključeno ogrevanje, topla voda in energija za delovanje naprav). Druga dobra stvar pa je prezračevanje, saj imamo v hiši vedno dober zrak. Tudi z vidika bivalnega ugodja pozimi in poleti je hiša odlična, saj se ne ohladi ali pregreje. Ob tem, da je dobra hiša, smo bili zadovoljni tudi s podjetjem Lumar, ki je bilo izjemno profesionalno in strokovno. Rečemo lahko, da je bila odločitev za Lumar pravilna."

Družina Petkovšek/Rode iz Iga: »Sedaj, ko že nekaj časa bivam in uživam v moji pasivni hiši, vidim, da je bila odločitev o gradnji pasivne hiše vsekakor pravilna. Pred vselitvijo sva z Mojco slišala veliko napačnih predstav o bivanju v pasivni hiši, vendar je življenje popolnoma običajno, le udobnejše, prijetnejše in cenejše. Ena teh napačnih predstav je povezana z odpiranjem oken, seveda lahko tudi v najini hiši odpirava okna, a za to ni več nikakršne potrebe. Samodejno prezračevanje je čudovita stvar, sedaj ne rabiva več razmišljati kdaj bova odpirala okna, da prezračiva. Gostje so vedno znova navdušeni nad zrakom v hiši. Strošek energije za ogrevanje je zanemarljiv (do 40 EUR na leto). Sončni in notranji dobitki so res neverjetni, sedaj vidim, da imajo izredno velik vpliv na energijsko bilanco hiše. Ko na leden zimski dan sije sonce, se potreba po ogrevanju drastično zmanjša in ko stojiš ob oknu nikakor ne moreš ugotoviti, da je zunaj ledeno hladno, saj je tudi ob oknu temperatura izredno visoka. Vesel sem, da sem vseskozi sodeloval z ljudmi, ki sem jim zaupal in so »obljubo« pasivne hiše tudi uresničili.«

Družina Kozin iz Ljubljane: »Za hišo Lumar sva se odločila zaradi referenc in strokovnega pristopa. Dela so bila uzvedena v roku. Vse težave smo reševali sproti in v obojestranskem zadovoljstvu. Po treh mesecih bivanja v novi hiši smo z bivanjem v njej zadovoljni na kvadrat. Nekateri vlagajo v avto, mi pa smo vlagali v hišo z maksimalnim ugodjem in investicija se nam je zelo obrestovala.«

Družina Urbančič iz Kobarida: »Z argumenti so me prepričali za pasivno gradnjo in sedaj o čem drugem ne bi niti razmišljal. Slabih strani pasivne hiše pravzaprav ni, dobrih je mnogo; dobro počutje, zmeraj svež zrak, letni stroški ogrevanja 50 do 60 EUR in dobra kapacitivnost.«

Pasivno je z nami aktivno!

AKTUALNE NOVICE 

23.12.2016
Srečno 2017!
23.12.2015
Srečno 201625.12.2012
Zavedamo se...

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015