NOVICE

Obiskal nas je predsednik vlade RS

Obiskal nas je predsednik vlade RS

V okviru dvodnevnega obiska Vlade Republike Slovenije v Podravski regiji nas je obiskal predsednik vlade RS gospod Janez Janša. V delegaciji predsednika vlade je bil tudi mag. Radovan Žerjav, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo RS.

Obisk predsednika vlade RS gospoda Janeza Janše in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Radovana Žerjava kaže na dejstvo, da so naš razvoj, naša prizadevanja za okolju prijazno in energetsko učinkovito gradnjo, vse širše prepoznani in videni kot priložnost na katerih lahko Slovenija gradi svojo konkurenčno prednost in tudi tako najde rešitev za izhod iz krize, ki je še posebej izrazita v gradbenem sektorju. V Sloveniji imamo veliko lesa, ki bi ga s pravilno strategijo in pristopom lahko uporabili za nov zagon gospodarstva, nova delovna mesta, z inovativni produkti pa svetu pokazali naše znanje in strokovnost.

Med obiskom podjetja in ogledu proizvodnje smo s predsednikom vlade RS in ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo spregovorili o pozitivnih in negativnih temah, ki jih kot uspešno podjetje zaznavamo v vsakodnevnem poslovanju doma in v tujini. »Verjamemo, da bi lahko z nekaterimi sprejetimi ukrepi (zelena javna naročila, poenostavljeni administrativni postopki pri pridobivanju raznih dovoljenj - gradbena dovoljenja, postopki pri javnih razpisih, delovna pravna zakonodaja…), dokaj hitro ponovno oživeli slovenski gradbeni sektor, s tem pa pomagali pri zagonu celotnega slovenskega gospodarstva. V Lumarju si od vsake vlade želimo, da zagotovi pogoje, ki nam omogočajo obstoj, rast in nadaljnji razvoj. Drugega v Lumarju ne pričakujemo, za kakovostne in inovativne rešitve moramo namreč skrbeti sami,« je povedal direktor podjetja Marko Lukić.

V Lumarju verjamemo, da so prihodnost nizkoenergijske hiše in pasivna gradnja ter energetska obnova objektov, zato smo prepričani, da lahko prav v tem segmentu Slovenija ob ustreznem spodbujanju zagotovi številna nova delovna mesta in tudi tako zmanjša posledice gospodarske krize. Prav tako pa bi sledili evropskim okoljskim smernicam pri zmanjševanju emisij toplogrednih plinov v ozračje.

AKTUALNE NOVICE 

23.12.2016
Srečno 2017!
23.12.2015
Srečno 201625.12.2012
Zavedamo se...

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015