NOVICE

Hiše Lumar odlične tudi poleti

Hiše Lumar odlične tudi poleti

Zakorakali smo v poletje in dnevne temperature segajo že do 30 stopinj in čez. Preberite, kako se Lumarjeve hiše obnesejo v vročih poletnih dneh.

Zakorakali smo v poletje in dnevne temperature segajo že do 30 stopinj in čez. Glede na to, da se že nekaj dni soočamo z visokimi zunanjimi temperaturami, se je zelo spremenila tudi klima v naših stanovanjih in hišah. Kako pa je z bivalno klimo v hišah Lumar?

"Pri promociji pasivnih hiš se veliko govori o nizkih stroških v zimskem času, vendar je za našo družino skoraj tako pomembna tudi prijetna klima v teh vročih poletnih dneh. Izolacija ovoja res odlično preprečuje pregrevanje, saj temperatura notranjosti tudi v teh vročih dneh ne presega 23°C. Hišo zjutraj dobro prezračimo, čez dan so okna zaprta, za svež zrak poskrbi sistem prezračevanja. Čez dan spustimo žaluzije, da preprečimo pregrevanje sonca. Prijetna temperatura se v notranjih prostorih ohranja skozi cel dan, kljub temu, da v hiši prebivamo štirje člani družine, ki kar nekaj doprinesemo k povečanim notranjim virom, tudi vsakodnevno kuhanje pa ne zviša temperature v notranjosti. Tako lahko potrdimo, da naša pasivna hiša Primus ne le pozimi, ampak tudi v vročem poletju ponuja odlično bivalno klimo."

Družina Šmid, hiša Primus 137

"Prvo kar mi pride na misel je to, da se nama z Mojco kar zasmeji, ko po dopoldanskem treningu prideva domov, v prijeten naravni hlad, v 24-25 stopinj Celzija, medtem ko je zunaj 32 stopinj. Najučinkovitejša zaščita so žaluzije, s katerimi preprečiva soncu, da bi skozi stekla segrevalo hišo. Zelo pomembno pa je tudi pravilno prezračevanje. Če so čez dan temperature zelo visoke, zapreva vsa okna, za svež in obenem ohlajen zrak pa poskrbi prezračevalna naprava. Ta je povezana z geosondo, ki s hladom kamnin z globin ohladi vstopajoči zrak na 15 stopinj, t.i. pasivno hlajenje. Na ta način z vložkom 50 W (10W obtočna črpalka, 40W ventilatorji prezračevalne naprave) hladimo z močjo okoli 500 W, kar je za pasivno hišo kar velika vrednost. Z notranjimi viri toplote nimava večjih težav, saj z energijo ravnava skrbno (npr. televizije ne puščava prižgane po nepotrebnem), električne naprave pa so kar se da varčne."

Družina Petkovšek Rode, hiša Primus 137 D

"Družina Skok iz Zgornjih Škofij se zahvaljuje za marsikateri privarčevani euro, kajti pozimi se v Lumarjevi nizkoenergijski hiši grejemo z nizkim stroškom kurjave, poleti pa se hladimo prav tako z nizkimi stroški hlajenja. Letošnjo vročino še nismo preganjali s pomočjo klima naprave. Iskreno priporočam vsem neodločenim bodočim kupcem, naj se odločijo za hišo Lumar. Hvala Lumar!"

Družina Skok

AKTUALNE NOVICE 
23.12.2016
Srečno 2017!23.12.2015
Srečno 201625.12.2012
Zavedamo se...

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015