NOVICE

Dan odprtih vrat - prvič na ogled preplet trajnostnega bivanja in mobilnosti

Dan odprtih vrat - prvič na ogled preplet trajnostnega bivanja in mobilnosti

V okviru Dnevov pasivnih hiš 2016, ki bodo potekali med 11. in 13. novembrom, bosta v soboto, 12. novembra, na ogled tudi optimirani in energetsko izjemno učinkoviti hiši Lumar.

Na ogled bosta prva certificirana slovenska pasivna hiša Primus-D 137d na Igu pri Ljubljani in Aktivna hiša Lumar v Dragočajni pri Smledniku. Gre za trajnostno grajeni hiši s certificiranim pasivnim sistemom Lumar PASIV EKO, ki z vgrajenima sončnima elektrarnama proizvedeta več energije, kot je za svoje delovanje porabita. Zaradi svoje odprte tlorisne zasnove, optimizacije detajlov in vgrajenim prezračevanjem, nudita tudi izjemno bivanjsko ugodje. Prvič bomo predstavili koncept trajnostnega bivanja in mobilnosti, ter naš nov paket hiš Lumar iEdition.


AKTIVNA HIŠA LUMAR

Aktivna hiša Lumar je hiša prihodnosti, ki nudi uporabniku zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na okolje. Bivalno ugodje se izraža s kvaliteto naravne osvetlitve prostorov, svežim zrakom in akustičnim ugodjem. S skrbno izbranimi vgrajenimi materiali in z izkoriščanjem obnovljivih virov energije je zmanjšan vpliv stavbe na okolje. Solarna energija je eden od pomembnih virov, ki se ga izkorišča aktivno s sprejemniki sončne energije in fotovoltaiko ali pasivno s toplotnimi dobitki skozi okna. Stavbni ovoj je energijsko učinkovit, s premišljeno izbiro posameznih komponent, ki odgovarjajo zahtevam lokacije in bivalnim potrebam. Z uporabo inteligentnih inštalacij pa se optimira raba energije.

Ogled Aktivne hiše Lumar bo potekal med 10.00 in 16.00 uro.


HIŠA PRIMUS-D 137d

Hišo Primus-D 137d iz skupine AVANTGARDE odlikuje sodobno oblikovanje, izjemno racionalen tloris ter visoka energetska varčnost. Hiša je grajena v standardu pasivne hiše, z vgrajenim sistemom prezračevanja izpolnjuje pogoje Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev. Potreba po energiji za ogrevanje znaša ≤ 10 kWh/m2a. Zaradi velikega deleža uporabljene naravne izolacije, celuloze in lesnih vlaken, ter izjemno majhne potrebe po energiji za ogrevanje se hiša uvršča v najvišji rang subvencij Eko sklada. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrakvoda. Na letnem nivoju imajo lastniki do 50 EUR stroškov za ogrevanje hiše.

Za ogled hiše Primus-D 137d smo zapolnili vseh predvidenih 50 prostih mest. Novih prijav zato več ne moremo sprejemati. Za razumevanje se vam zahvaljujemo. Ogled hiše bo potekal med 11.00 in 15.00 uro


PASIVNE HIŠE LUMAR

Pasivne hiše Lumar odlikuje optimirana izolacija ovoja, pravilna in kakovostna vgradnja stavbnega pohištva ter certificirani izvedbeni detajli, ki zagotavljajo ustrezno zrakotestnost ovoja ter dejstvo, da je Lumarjeva pasivna hiša res pasivna. Tako je prav vsaka hiša Lumar energijsko učinkovit dom, s prijetno bivalno klimo. Zaradi uporabe naravnih materialov in izjemne energetske učinkovitosti pa ste deležni najvišjih subvencij Eko sklada.


PRVIČ NA OGLED PREPLET TRAJNOSTEGA BIVANJA IN MOBILNOSTI

V okviru dneva odprtih vrat bo na Aktivni hiši Lumar prvič predstavljeno sodelovanje med podjetjema Lumar in BMW z znamko BMW i. Obe blagovni znamki druži skupen občutek za celosten trajnostni razvoj. Ta dokazuje, da individualna mobilnost in bivanje lahko delita skupen cilj trajnostne prihodnosti ob ohranjanju premium standardov. Trajnostno in v prihodnost usmerjeno partnerstvo so v Lumarju vzpostavili s posebej zasnovanim paketom hiš Lumar iEdition, medtem ko je BMW naredili posebej za slovenski trg zasnovan avtomobil BMW i3 Lumar Edition.


SVETOVANJE LUMARJEVIH STROKOVNJAKOV

Za svetovanje vam bodo na voljo Lumarjevi strokovnjaki, ki bodo predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje pasivnih in nizkoenergijskih hiš Lumar, ter odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Dobili boste lahko tudi informacije s področja ogrevanja in prezračevanja za vse sisteme vgrajene v nizkoenergijske in pasivne hiše Lumar. Za dodatna vprašanja bodo na voljo tudi lastniki hiše Primus-D 137d. Dobili pa boste tudi potrebne informacije povezane s financiranjem vaše nove hiše Lumar.

Veselimo se druženja z vami.

Vaš Lumar

AKTUALNE NOVICE 

23.12.2016
Srečno 2017!
23.12.2015
Srečno 201625.12.2012
Zavedamo se...

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015