NOVICE

Postali NAJ ZAPOSLOVALEC

Postali NAJ ZAPOSLOVALEC

Na izboru za Podravsko podjetje leta 2015 smo prejeli nagrado NAJ ZAPOSLOVALEC. Podjetje je v letih od 2010 do 2015 povečalo število zaposlenih za 24 odstotkov in izplačuje za 30 do 40 odstotkov višje plače, kot so običajne v dejavnosti.

Z zgodnjo usmeritvijo v gradnjo energetsko učinkovitih objektov smo naredili pomemben korak pri gradnji naše zgodbe doma in v tujini. V tem času smo postali najbolj propulzivno podjetje v panogi in vodilni proizvajalec montažnih hiš v Sloveniji. Z ustanovitvijo podjetja in izgradnjo vzorčne hiše iz družine BlackLine na Dunaju se prebijamo na evropski trg, naši glavni izvozni trgi, kjer ustvarimo že 40 odstotkov prihodkov, pa so ob Avstriji, Italija in Švica. 

Ob prejemu nagrade NAJ ZAPOSLOVALEC je direktor Marko Lukić povedal: "Zelo pomembno je, da imamo zavzete zaposlene, ker je to temelj uspeha. En del stimulacije je denar. Izplačujemo plače, ki so bistveno nad povprečjem. Drugič, lastnik mora biti dober vzgled; naj ne pridiga nekih stvari, naj ne hodi v službo ob desetih in naj ne troši na veliko, čeprav je to njegov denar. Trudim se, da sem veliko v stiku z zaposlenimi, obiščem proizvodnjo, se pogovarjam z ljudmi. Podjetje je tako majhno, da delujemo kot močna ekipa. Zame kot direktorja in lastnika je zelo pomembno, da imam krit hrbet, na neki način požarni zid za seboj, in se lahko na ljudi, ki delajo pri nas, zanesem. Všeč mi je izjava Cvetane Rijavec, ki ji je lani združenje menedžerjev podelilo priznanje za življenjsko delo. Pravi, da smo za uspehe v podjetju odgovorni vsi, za neuspehe pa vodstvo. Velikokrat pa vodstvo gleda ravno drugače - da je za uspehe odgovorno samo, za neuspehe pa drugi. Dober delodajalec in šef je tisti, ki zaposlenim jasno pove, kaj od njih pričakuje. Pomembno pri dobrem delodajalcu je, da zaposlenim daje občutek varnosti, dolgoročno stabilnost. V Lumarju zato prav vse nove sodelavce po preteku preizkusne dobe, ki je odvisna od zahtevnosti delovnega mesta, zaposlimo za nedoločen čas."

Zahvala celotni ekipi, ki soustvarja našo uspešno zgodbo doma in v tujini.

AKTUALNE NOVICE 

23.12.2016
Srečno 2017!
23.12.2015
Srečno 201625.12.2012
Zavedamo se...

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015