NOVICE

Za zaključek na ogled vrhunski individualni hiši

Za zaključek na ogled vrhunski individualni hiši

V soboto 28. novembra med 10. (hiša v Mengšu od 11.00) in 16. uro vas vabimo na zadnji letošnji dan odprtih vrat. Za vas smo pripravili ogled dveh vrhunskih in optimiranih hiš Lumar. Več infomacij g. Centrih na 041 613 762.

 
INDIVIDUALNA HIŠA MENGEŠ - USTVARITE SVOJ SANJSKI DOM

Osebne zahteve, prioritete in želje naših naročnikov, danosti in omejitve ter ostale vrednostne posebnosti konkretne situacije, nam predstavljajo poseben ustvarjalen izziv pri izdelavi novih, izvirnih in enkratnih arhitekturnih rešitev. V okviru načel trajnostne arhitekture v procesu projektiranja zato stremimo k uresničevanju sodobnih arhitekturnih slogov, ki na eni strani zadovoljujejo visoka pričakovanja naših naročnikov, na drugi strani pa v obravnavani prostor vnašajo novo dodano vrednost. Kvalitetna arhitektura je že od nekdaj Lumarjev sinonim. 

Hiša izhaja iz naše tipske montažne hiše BioSolaris, ki z velikimi steklenimi površinami obrnjenimi na jug izkorišča sončno energijo. Notranjost je na račun velikih zasteklitev, ki omogočajo črpanje sončne energije, svetla in prostorna. Prostori so načrtovani tako, da nudijo največjo možno uporabnost. Hiša je grajena s konstrukcijskim sistemom Lumar PASIV ENERGY. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja hibridna toplotna črpalka zemlja-voda

KAKO DO HIŠE?

V Trzinu peljemo proti Mengšu. V Mengšu za bencinsko črpalko zavijemo levo v Cankarjevo ulico in peljemo do Liparjeve ulice. Nato zavijemo desno in nato takoj levo v Ropretovo cesto. Peljemo do hišne številke 12, kjer zavijemo levo in nadaljujemo do hišne številke 43a. Tu zavijemo desno v novo naselje. Peljemo do četrtega križišča in zavijemo levo. Hiša je nasproti hišne številke Pri bajerju 38.

 

AKTIVNA HIŠA LUMAR

Aktivna hiša Lumar je vizija o gradnji objektov, ki nudijo uporabniku zdravo in udobno bivanje brez negativnega vpliva na okolje. Obravnava vidik bivalnega ugodja, vpliva na okolje in vidik rabe energije. Bivalno ugodje se izraža s kvaliteto naravne osvetlitve prostorov, svežim zrakom in akustičnim ugodjem. S skrbno izbranimi vgrajenimi materiali in z izkoriščanjem obnovljivih virov energije je zmanjšan vpliv stavbe na okolje. Solarna energija je eden od pomembnih virov, ki se ga izkorišča aktivno s sprejemniki sončne energije in fotovoltaiko ali pasivno s toplotnimi dobitki skozi okna. Stavbni ovoj je energijsko učinkovit, s premišljeno izbiro posameznih komponent, ki odgovarjajo zahtevam lokacije in bivalnim potrebam. Z uporabo inteligentnih inštalacij pa se optimira raba energije.

Hiša je prejala Zeleni svinčnik 2013, ki ga podeljuje Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije.

Hiša je grajena s konstrukcijskim sistemom Lumar PASIV EKO in izkazuje porabo primarne energije za ogrevanje ≤ 10 kWh/m2a. Zaradi majhne porabe energije in velikega deleže uporabljene naravne izolacije, celuloza in lesna vlakna, je uvrščena v najvišji rang subvencije Eko sklada. Toploto za ogrevanje in pripravo tople vode zagotavlja toplotna črpalka zrak-voda.

KAKO DO HIŠE?

Iz avtoceste Ljubljana – Kranj zapeljemo na izvoz Vodice in peljemo levo proti Medvodam. Peljemo skozi kraj Valburga mimo šole in pri tabli Smlednik zavijemo desno na makadam. Peljemo po makadamu mimo kapelice približno 500 metrov in na koncu zavijemo levo v novo naselje. Hiša je na tretjem desnem odcepu na desni strani.

 

LUMARJEV JESENSKI BEST BUY

Na dnevu odprtih vrat bodo predstavili številne nove ugodnosti v okviru akcije Lumar Best Buy. V akciji Primus Best Buy 10 kupcem pasivne hiše Primus podarjajo vrhunska okna LES/ALU Internorm, posebne ugodnosti pa so za izjemen nabor tehnološko in cenovno optimiranih ter že preverjenih tipskih nizkonergijskih hiš Lumar pripravili tudi v akcijah Na ključ Best Buy in Lumar Smart. Hiše Lumar odlikujejo racionalni in funkcionalni tlorisi, arhitekturna dovršenost, energetska učinkovitost in dokazan vrhunska kakovost z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo. Posebne ugodnosti so pripravili tudi za vse kupce individualnih hiš Lumar. PREDSTAVITVE LUMARJEVIH STROKOVNJAKOV

Lumarjevi strokovnjaki vam bodo na hiši predstavili konstrukcijske sisteme in tehnologijo gradnje pasivnih in nizkoenergijskih hiš Lumar ter z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja v zvezi z gradnjo. Prisotni bodo tudi strokovnjaki s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo lahko podrobno predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v nizkoenergijske in pasivne hiše Lumar. Za dodatna vprašanja bodo na voljo tudi lastniki hiše.EKSLUZIVNA PREDSTAVITEV VOZIL BMW i

V Lumarju je že vrsto let v ospredju filozofija trajnostne in okolju prijazne gradnje. Smer trajnostne in okolju prijazne mobilnosti je z modeli iz družine i napovedal tudi BMW. Pridite in spoznajte oba koncepta, pasivne hiše Lumar in BMW i, ki govorita o celotnem okolju prijaznem življenjskem ciklu. Predstavitev omogoča Avto Aktiv, ekskluzivni prodajalec vozil BMW i v Sloveniji.


Veselimo se druženja z vami.

Vaš Lumar

 AKTUALNE NOVICE 
23.12.2016
Srečno 2017!
23.12.2015
Srečno 2016


25.12.2012
Zavedamo se...

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015