PRIHODNOST POGANJAMO SAMO NAJBOLJŠI

Lumar in BMW Group Slovenija z znamko BMW i druži skupen občutek za celosten trajnostni razvoj, ki dokazuje, da individualna mobilnost in bivanje lahko delita skupen cilj trajnostne prihodnosti ob ohranjanju premium standardov.

LUMAR iEDITION – PONUDBA PRESEŽKOV

Lumar iEDITION je ekskluziven paket pripravljen v sodelovanju z BMW i, vsebuje dodatne arhitekturne elemente, vrhunske detajle in rešitve ter kakovostno opremo, ki arhitekturo hiš povzdignejo na najvišji nivo arhitekturnega oblikovanja in bivanjskega ugodja. Hiše Lumar s svojo odlično zasnovo dokazujejo, da so izjemno prilagodljive, udobne in energetsko učinkovite in brez omejitev izpolnjujejo individualne zahteve ter življenjske sloge uporabnikov.
Dodana vrednost paketa iEDITION, ki že v osnovi odlično izoblikovane hiše PRIMUS, TERRA, KUBUS in W8 še dodatno značajsko opredeli, se nanaša na dodatno izboljšano kakovost bivalnih prostorov, višji kakovostni nivo vgrajenih materialov, trajnostno naravnanost in najbolj zaželene arhitekturne elemente. iEDITION je zlitje dosegljive prihodnosti in vrhunske estetike.
Dobrodošli v svetu prepletanja vizionarske arhitekture in vizionarske mobilnosti.

PAKET OPREME iEDITION VSEBUJE:

 • BMW i Wallbox (polnilna postaja)
 • predpripravo za sončno elektrarno
 • vogalno panoramsko okno brez vogalnega profila (steklo-steklo)
 • vhodna vrata iEDITION
 • alu oblogo oken
 • notranja vrata višine 230 cm
 • parket iz beljenega hrasta
 • stopnice iz beljenega hrasta pri hišah Primus in Kubus
 • keramične ploščice višjega cenovnega razreda
 • sanitarno opremo Villeroy&Boch Omnia Architectura in Dolomite Mia
 • strešno kritino čistih linij Tegalit ali Turmalin (pri dvokapni izvedbi hiš)

DESIGN IN ARHITEKTURNA ZASNOVA

V naboru paketa iEDITION smo za vas že danes premislili prihodnost. Tlorisno razporeditev izbranih hiš smo dodatno izčistili in preko elegantne vogalne zasteklitve prostorom dodali zračnost in prostornost.

VRHUNSKA TEHNOLOGIJA

Ker verjamemo, da je ekološka naravnanost brez negativnih vplivov na okolje edina prava možnost za neokrnjeno prihodnost, vam že danes nudimo polnilno postajo BMW i Wallbox za polnjenje vašega električnega avtomobila in rešitev predpriprave za vgradnjo sončne elektrarne. V slogu elektro mobilne estetike smo za vas oblikovala tudi vhodna vrata INOTHERM iEDITION, ki z modro LED osvetlitvijo diskretno nakazujejo linijo potezalnega utora.


PRIMUS iEDITION

Namenjena vsem, ki želijo vrhunsko funkcionalnost in prilagodljivost oplemeniti še z visoko kakovostjo in izbrano estetiko. Hiša PRIMUS v množici izvedenk in realizacij dokazuje, da je zasnovana odlično. Za vse sladokusce, ki jim vse to ne bi bilo dovolj in bi želeli nekaj posebnega, pa smo skrbno izbrali paket iEDITION.

 

LUMAR PRIMUS-D 137 - PRITLIČJE
v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition

LUMAR PRIMUS-L 137, LUMAR PRIMUS-R 137 - PRITLIČJE
v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition

LUMAR PRIMUS-D 137 - NADSTROPJE
v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition

LUMAR PRIMUS-L 137, LUMAR PRIMUS-R 137 - NADSTROPJE
v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition


TERRA iEDITION

Pritlična hiša TERRA je že v osnovni zasnovi sodobno zasnovana hiša s poudarkom na izjemni funkcionalnosti razporeditve. Za vse, ki želijo vrhunsko zasnovo pritlične hiše oplemeniti še z individualno izbrano estetiko na najvišjem nivoju, pa smo pripravili novo linijo iEDITION, ki poleg vrhunskih finalnih materialov obsega tudi vgradnjo vogalnih steklenih panoramskih oken brez vogalnega okvirja.

LUMAR TERRA-R 131 iEDITION - TLORIS
v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition

 
 

KUBUS iEDITION

Izjemno zaželena zasnova hiše KUBUS že v osnovni postavitvi predstavlja visoko cenjen arhitekturni izdelek. Ker se zavedamo, da hiši lahko z izbranimi dodatki vlijemo še dodatno ekskluziven pridih, smo za vse individualiste in estete, pripravili paket iEDITION.

LUMAR KUBUS 150 - PRITLIČJE
v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition

LUMAR KUBUS 150 - NADSTROPJE
v ekskluzivnem paketu LUMAR iEdition

 

KONCEPT SAMOZADOSTNE HIŠE – LUMAR iEDITION

DOM – STIČIŠČE TEHNOLOGIJ

Dom ni več le hiša v kateri preživljamo čas z družino in prijatelji, ampak postaja stičišče večih tehnologij v konceptu trajnostnega bivanja.

ENERGETSKA UČINKOVITOST + FOTOVOLTAIČNA ELEKTRARNA + ELEKTRIČNI AVTO

Koncept združitve trajnostnega bivanja in mobilnosti povezuje izraba obnovljivih virov energije oz. natančneje fotovoltaična elektrarna.

Osnovo predstavljajo hiše Lumar iEdition z ekskluzivnim paketom, ki arhitekturo hiš povzdignejo na najvišji nivo oblikovanja in bivanjskega ugodja. Z energetsko učinkovitostjo hiše zagotovimo minimalno potrebno po energiji za ogrevanje, z nadgradnjo s fotovoltaično elektrarno pa potrebno električno energijo za delovanje, hiša proizvede sama.

S povezovanjem z znamko BMW i smo k hiši dodali še električni avtomobil, ki povezuje zgodbo samozadostnega objekta s konceptom električne mobilnosti.

Z ustrezno fotovoltaično elektrarno na strehi hiše Lumar iEdition boste proizvedli toliko električne energije, da boste tudi električni avto polnili z lastno pridelano električno energijo. Električni avtomobil ne bo več le avtomobil, ampak bo predstavljal tudi hranilnik električne energije, ki jo bomo lahko porabili za delovanje hiše.

Hiše Lumar iEdition skupaj z znamko BMW i predstavljajo koncept bivanja prihodnosti, ki vam ga v podjetju Lumar ponujamo že danes. v skupen paket trajnostne združljivosti. Zavedamo se namreč, da sta bivanje in mobilnost danes povezana bolj kot kadarkoli prej.

LETNI STROŠEK OGREVANJA*

Pasivna hiša Primus:

68 EUR

Hiša skladno s prvim
pravilnikom PTZURES 2002

861EUR

LETNI STROŠEK
PORABE

BMW i3:

268,14 EUR

Avtomobil z motorjem
na notranje izgorevanje

2.217,60EUR

 

*Izhodišče predstavlja računski izračun za Pasivno hišo Lumar. Povprečna toplotna prehodnost ovoja v izračunu zajema povprečjevseh elementov toplotnega ovoja - zunanjih sten, strešne in talne konstrukcije ter stavbnega pohištva. Rezultat odlično izoliranega ovoja je tudi majhna potreba po energiji za ogrevanje, ki znaša 9,7 kWh/m2 a. Ob upoštevanju grelnega števila toplotne črpalke in trenutne cene električne energije znaša letni strošek ogrevanja 68 EUR. Meritve na postavljeni prvi pasivni plus energijski hiši Petkovšek so pokazale, da je potreba po ogrevanju v praksi manjša, povprečni letni strošek ogrevanja znaša 39 EUR. Ob upoštevanju aktualne zakonodaje na področju energetske učuinkovitosti - z vidika toplotne prehodnosti in sistemov ogrevanja, je povprečna toplotna prehodnost skoraj enkrat višja kot pri pasivni hiši, pri čemer se potrebna toplota za ogrevanje poveča za skoraj 5-krat. Posledično so tudi stroški ogrevanja bistveno višji. Ob upoštevanju zakonodaje iz leta 2002 lahko ocenimo tudi energetsko učinkovitost hiš grajenih med leti 2002 in 2008. Manj stroge omejitve se odražajo še v višji potrebni toploti za ogrevanje (skoraj 10-krat višji od pasivne hiše) ter posledično tudi bistveno višjih stroških ogrevanja.


ZDRUŽENA TRAJNOSTNA PREMIUM MOBILNOST IN BIVANJE

Trajnostna ekološka naravnanost je v podjetju Lumar že stalnica. V ponudbi iEDITION pa smo storili še preboj iz ustaljenih okvirov montažne gradnje in se povezali z vrhunskim proizvajalcem osebnih vozil BMW in njihovo znamko BMW i. Podobnost smelih razvojnih zamisli za prihodnost je smiselno vodila k pristopu v skupen paket trajnostne združljivosti. Zavedamo se namreč, da sta bivanje in mobilnost danes povezana bolj kot kadarkoli prej.

BMW i3 LUMAR EDITION

Popolnoma električni BMW i3 Lumar Edition je vozilo, narejeno posebej za slovenski trg.

Navdušil vas bo tako z udobjem in stilom kot tudi s trajnostjo, ki je v naprednem vozilu še bolj v ospredju kot sicer. Plastični elementi notranjosti in zunanjosti so izdelani iz 25 % naravnih, obnovljivih ali recikliranih materialov; vrata in sedeži so oblečeni v tkanino, ki jo sestavlja 27 recikliranih plastenk; kar 95 % vozila pa je mogoče ponovno uporabiti. Tako nova izvedba BMW i3 prinaša še odgovornejši užitek v vožnji, s katerim je mobilnost prihodnosti na voljo že danes.

Revolucionarno vozilo razvnema z barvo Fluid Black, izpopolnjeno s poudarki v barvi BMW i Blue. Ponaša se z izjemno zmogljivo baterijo (94 Ah), v notranjosti pa navdušuje s premišljeno kombinacijo svetlega blaga in eko usnja

Več informacij na www.bmw.si.

BMW i3 LUMAR EDITION
© Lumar IG d.o.o., 2006-2015