FILOZOFIJA LUMAR

Naša filozofija delovanja, razmišljanja in dojemanja kakovostne nizkoenergijske ter pasivne gradnje se odraža s sloganom Živeti najbolje.

EKOLOGIJA

Od Zibelke do zibelke (Cradle to Cradle) je koncept, ki govori o celotnem okolju prijaznem ciklu gradnje objekta, od samega nastanka do tega, da je možno po koncu takšen objekt smotrno in okolju prijazno reciklirati ali celo uporabiti za nadaljnjo gradnjo. Smo edini slovenski proizvajalec, ki je del tega koncepta in natančno ve, kaj se v življenjskem ciklu objekta dogaja. Zavedati se je potrebno, da danes ekologija ni več zgolj nizka poraba energije, ampak je potrebno spremljati in slediti vse dejavnike, ki tako ali drugače vplivajo na okolje in posameznika.

Zato je v Lumarju že vrsto let v ospredju filozofija trajnostne in okolju prijazne gradnje. Vgrajujemo le materiale, ki v svoji življenjski dobi najmanj obremenjujejo okolje, uporabljamo tehnologije, ki potrebujejo najmanj energije za ogrevanje in vzpostavljamo takšno delovno okolje, kjer že v procesu proizvodnje hiše zagotavljamo odlične pogoje dela in tudi tako omejujemo obremenjevanje okolja. Zakaj? Ker želimo, da bodo tudi naši zanamci spoznavali in videli zelene lepote, ki jih naša dežela ponuja.


Ekologija

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015