Primus – fleksibilnost & indvidualnost

Kot odgovor na vse večje povpraševanje po sodobno zasnovanih hišah, ki v svoji zasnovi upoštevajo smernice pasivnih hiš, smo razvili linijo hiš PRIMUS.

PRIMUS-D
Hiša z dvokapno streho

Več o tem

PRIMUS-L
Hiša z ložo

Več o tem

PRIMUS-M
Hiša z mansardo

Več o tem

PRIMUS-E
Hiša z enokapno streho

Več o tem

PRIMUS-R
Hiša z ravno streho

Več o tem

PRIMUS-V
Hiša z večkapno streho

Več o tem

PRIMUS-F
Hiša s frčado

Več o tem

Zgrajena je na racionalnem tlorisu z odprto zasnovanim bivalnim prostorom v pritličju, ki združuje kuhinjo z jedilnico in dnevno sobo. V nadstropju so funkcionalno zasnovani spalni prostori, ki na dani kvadraturi nudijo maksimalno bivalno ugodje. Enostavna in odprta tlorisna zasnova se je izkazala za izjemno uporabno in priljubljeno rešitev, ki s svojo prilagodljivostjo ugodi različnim željam in pričakovanjem kupcev. Oblikovna raznolikost hiš Primus prav tako omogoča umestitev v različna lokalna okolja.

Z MISLIJO NA UČINKOVITO RABO ENERGIJE

Hiše iz linije PRIMUS so bile razvite z mislijo na energetsko varčnost. Izhodišča za oblikovanje hiše so energetska učinkovitost in podrejenost zahtevam pasivnega standarda. Hiša je zasnovana kompaktno s čimer zmanjšuje transmisijske izgube. Sončno energijo zajema skozi velike steklene površine orientirane proti jugu, glede na potrebe se lahko južna strešina v celoti izvede kot fotovoltaična, medtem ko so odprtine proti severu ustrezno zmanjšane. Premišljeno zasnovo dopolnjuje kakovostna Lumarjeva pasivna tehnologija, ki z optimiranimi detajli doprinese k brezhibnem delovanju hiše.

S svojo enostavno in energetsko učinkovito zasnovo predstavlja hiša PRIMUS optimalen vstop v razred pasivnih enodružinskih hiš.

PRILAGODLJIVE TLORISNE REŠITVE

Tlorisna zasnova hiše Primus je zgrajena na skrajno racionalnem in prilagodljivem tlorisu. Tlorisi so zasnovani tako, da se prostori odpirajo proti jugu, kjer preko velikih steklenih površin ponujajo izredno svetle bivalne prostore. Izbirate lahko med različnimi tlorisnimi zasnovami pritličja, ki jim lahko dodajate različne izvedbe nadstropij. V mansardni izvedbi pritličje ostaja konceptualno sorodno izhodiščnemu modelu, mansarda pa se smiselno prilagaja možnostim osončenja neposredno s čelnih fasad. Pri vseh zasnovah lahko izberete tudi okno na jugovzhodnem delu.
Nazaj na vrh

Tlorisne zasnove


Pritličje

Nadstropje / mansarda

TIPOLOGIJE

Hiša PRIMUS je zvezda na področju raznolikosti in funkcionalnosti. Hišo iz zasnove z dvokapno streho (D) v prenovljeni in osveženi izdaji širimo z novimi tipologijami – dvokapna streha z ložo (L), mansarda (M), enokapna streha (E), ravna streha (R) in večkapna streha (V). Vse zasnove je mogoče opremiti z dodatnima paketoma DESIGN (d), svežih in sodobnih linij, ter paketom CLASSIC (c), ki po novem v prepoznavno PRIMUSOVO družino vnaša novo dimenzijo klasične hiše z odprtimi lesenimi napušči. Čiste linije, sodobnost, kompakten dizajn in veliko prostora za individualnost so odslej na voljo na 120, 130, 137 in 150 kvadratnih metrih.

7 tipologij

Dvokapna streha
(Primus-D)
Dvokapna streha z ložo
(Primus-L)
Dvokapnica s frčado
(Primus-F)
Mansarda
(Primus-M)
Enokapna streha
(Primus-E)
Ravna streha
(Primus-R)
Večkapna streha
(Primus-V)

ŠTEVILNE MOŽNOSTI ZUNANJE PODOBE

Vse zasnove hiše Primus je mogoče opremiti z dodatnimi paketi zunanje podobe. Izbrati je mogoče paket DESIGN (d), svežih in sodobnih linij, paket CLASSIC (c), ki v prepoznavno Primusovo družino vnaša dimenzijo klasične hiše z odprtimi lesenimi napušči. Za Primusove hiše v zasnovi P+1 pa smo pripravili še možnost izvedbe paketov URBANO (u), ELEGANCE (e) in SELECTION (s), ki izgledu Primusovih hiš omogočajo dodano dimenzijo poteze pokritega balkona in elegantnega zavetrja v delu predvidene terase, obenem pa sam izgled hiše dodatno značajsko plemenitijo.

Paket DESIGN
Paket CLASSIC
Paket URBANO
Paket ELEGANCE
Paket SELECTION

DODATKI

Vsem hišam iz linije PRIMUS lahko dodate nadstrešek za en ali dva avtomobila. Dodatno lahko nadstrešek kombinirate še s priročno lopo, ki vam bo služila kot zunanja shramba. Hiši lahko dodate kakovostno fasado iz lesa ali kamna, njen izgled pa spremenite tudi s priročno pergolo.

Dodatki

Nadstrešek z lopo (enojni ali dvojni)
Fasada iz lesa
Fasada iz kamna
Fasadane plošče
Pergola
Balkon

Oglejte si naš katalog akcijskih hiš Primus

Naložite PDF

Spoznajte arhitekta odgovorna za linijo Lumar PRIMUS

Več o tem

© Lumar IG d.o.o., 2006-2015