CERTIFIKATI

V podjetju Lumar smo v zadnjih letih pridobili številne mednarodne in domače certifikate ter priznanja, ki potrjujejo naša prizadevanja pri gradnji kakovostnih nizkoenergijskih in pasivnih objektov.

Smo eno redkih slovenskih in evropskih podjetij na področju montažne gradnje, ki se lahko ponaša s tolikimi priznanji.


Certifikat Passivhaus inštituta v Darmstatu

Na Passivhaus inštitutu v Darmstadtu smo v podjetju Lumar IG pridobili tri certifikate. S prvima certifikatoma smo certificirali našo tehnologijo gradnje s konstrukcijskim sistemom Lumar PASIV EKO in Lumar PASIV ENERGY. Certifikat potrjuje, da konstrukcijski elementi in izvedbeni detajli izpolnjujejo zahteve za gradnjo pasivnih hiš. Oglejte si spletno stran inštituta.

Pridobili pa smo še en certifikat za hišo, našo prvo postavljeno hišo Primus 137 za Mitjo Petkovška. Za dokaz zahtevanih karakteristik je potrebno izdelat izračun s programom PHPP 2007 ter zagotoviti zahtevano zrakotesnost objekta.

   

Znak CE

Na osnovi pridobljenega Evropskega tehničnega soglasja (ETA-11/0044) lahko v podjetju Lumar naše proizvode označujemo s CE znakom. CE znak potrjuje, da je proizvod skladen z evropskimi standardi s področja mehanske odpornosti in stabilnosti, požarne varnosti, trajnosti in varnosti za uporabo.
Osnovni podatki o evropskem tehničnem soglasju.

 

Certifikat Minergie

Certifikat MINERGIE je švicarska blagovna znamka za trajnostni razvoj novih in obnovljivih stavb, ki v središče postavlja ugodje bivanja ljudi, ki ali prebivajo ali delajo v takšnih stavbah. Pri načrtovanju stavb po standardu Minergie ob specifični porabi energije posebno pozornost namenjajo še porabi končne energije. S certifikatom MINERGIE smo v Lumarju certificirali konstrukcijska sistema Lumar Pasiv in Lumar Prestige. Več o certifikatu MINERGIE.

 

Znak ÜA

Znak ÜA predstavlja avstrijski znak kakovosti. Pridobljena znak je potrditev, da vsi vgrajeni materiali ustrezajo evropskim normam sočasno pa preverja tudi kakovost izdelave posameznih konstrukcijskih elementov. Več o ÜA certifikatu.

 

Znak kakovosti RAL

Znak kakovosti RAL je certifikat nemškega združenja proizvajalcev montažnih hiš in predstavlja pomemben znak kakovosti na nemškem trgu. Na osnovi rednih kontrol se preverja kakovost in ustreznost vgrajenih materialov ter potek proizvodnje. Več o znaku RAL.

 

Bonitetna ocena AAA

V današnjem času je pri gradnji hiše še posebej pomembno izbrati zanesljivega partnerja.Partnerja, ki redno plačuje svoje obveznosti do dobaviteljev, podizvajalcev in svojih zaposlenih, obenem pa vlaga v razvoj . Samo na ta način je možno zagotavljati visoko stopnjo kakovosti, ki smo ji v Lumarju zavezani. Naša finančna stabilnost je zagotovilo za dolgoročno zagotavljanje garancije vaše hiše in izpeljavo zastavljenih projektov v dogovorjenih rokih.

Podjetje LUMAR IG d.o.o spada med podjetja z najvišjo bonitetno oceno A3 v Sloveniji.

    

Best Buy Award

V neodvisni raziskavi Best Buy Award smo prejeli prestižno odli?je Best Buy Award – Št. 1 - najboljše razmerje med ceno in kakovostjo – kategorija: montažne hiše.
Neodvisno raziskavo Best Buy Award, ki je bila septembra 2013 narejena med 1.200 anketiranci iz gradbenega sektorja v Sloveniji, je opravila švicarska hiša ICERTIAS - International Certification Association (www.icertias.com) s sedežem v Zürichu.

 

Excellent SME

Gospodarska zbornica Slovenije s tem certifikatom potrjuje, da je podjetje, ki upravlja s to spletno stranjo, zadostilo pogojem za izdajo certifikata. Osnova za izdajo certifikata je bonitetna ocena in redni monitoring bonitetne hiše COFACE Slovenija. Navedeni podatki o podjetju so preverjeni, podrobnejše informacije s spiskom potrjenih spletnih strani, se nahajajo na verificirani spletni strani.

 
© Lumar IG d.o.o., 2006-2015